Nederlandse inbreng in elke Champions League-poule

Reacties

Ook tijdens het nieuwe Champions League-seizoen, dat dinsdag van start gaat, komen er bij de buitenlandse clubs veel Nederlanders in actie. VI maakte een overzicht van onze landgenoten.

Nederlandse inbreng in elke Champions League-poule

Ibrahim Afellay (foto) neemt het met Olympiakos Piraeus in Groep A op tegen Juventus, Atlético Madrid en Malmö FF. In Groep B treft Virgil Misidjan, die bij debutant Ludogorets een van de aanvallers is, FC Basel, Liverpool en Real Madrid.

Ola John (Benfica) en Maarten Stekelenburg (AS Monaco) zijn aan elkaar gekoppeld. Zenit Sint-Petersburg en Bayer Leverkusen completeren Groep C. Wesley Sneijder kan zijn borst natmaken. Met Galatasaray start hij met een thuiswedstrijd tegen het Anderlecht van Bram Nuytinck. Arsenal en Borussia Dortmund komen ook uit in Groep D.

Arjen Robben staat met Bayern München voor een flinke klus in Groep E. Hij treft, net als vorig seizoen, Manchester City en CSKA Moskou. AS Roma, met Kevin Strootman, maakt de zware groep vol. Urby Emanuelson werd niet ingeschreven voor de Champions League. In Groep F treft Ajax één landgenoot: Gregory van der Wiel. De rechtsback keert woensdag met Paris Saint-Germain terug in De Arena.

Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar treft in Groep G mogelijk ook een landgenoot. Bij Chelsea staat Nathan Aké onder contract. NK Maribor en Sporting Lissabon hebben geen Nederlanders in hun selectie. Bruno Martins Indi (FC Porto) gaat in Groep H de strijd aan met Athletic de Bilbao, BATE Borisov en Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.