Nederlandse en Belgische invloeden weg bij Gençlerbirligi

Gençlerbirligi neemt na dit seizoen afscheid van Fuat Çapa. De huidige nummer zeven van de Süper Lig gaf aan de 44-jarige oefenmeester te willen behouden, maar beide partijen konden geen overeenstemming bereiken over een nieuwe verbintenis.

Nederlandse en Belgische invloeden weg bij Gençlerbirligi

Çapa was sinds 2011 hoofdtrainer van het in Ankara gevestigde Gençlerbirligi. Daarvóór werkte de Belgisch-Turkse coach in die hoedanigheid bij onder meer MVV en RBC Roosendaal. De stukgelopen onderhandelingen betekenen ook dat Edward Sturing (foto) vertrekt. De voormalige coach van Vitesse en FC Volendam was sinds januari 2012 Çapa's assistent. Luc Nilis was afgelopen winter al uit de technische staf gestapt.

De ontwikkelingen vergroten de kans dat ook Björn Vleminckx na krap zes maanden dienstverband bij Gençlerbirligi vertrekt. De Belgische aanvaller, de topschutter van de Eredivisie namens NEC in het seizoen 2010/11, is sinds januari gehuurd van Club Brugge en was belangrijk met goals tegen onder meer Galatasaray (1-0) en Fenerbahçe (2-0 winst).

Hoewel beide clubs intussen een akkoord hebben voor een definitieve overname, bekijkt Vleminckx andere opties. Voor de Belg speelde de aanwezigheid van Çapa een belangrijke rol in zijn keuze voor Gençlerbirligi.

Verdediger Aykut Demir, in het verleden uitkomend voor NAC en Excelsior, wordt al tijden in verband gebracht met de Turkse topclubs. De in Bergen op Zoom geboren Turk is bezig aan zijn vierde seizoen bij Gençlerbirligi. Eind vorig jaar werd Demir voor het eerst opgeroepen voor de Turkse nationale ploeg. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen