Nederlandse clubs steunen doorstart Atlantic League

KNVB-voorzitter Michael van Praag wil bij de UEFA een verzoek indienen om een doorstart te maken met de Atlantic League. Een competitie tussen teams uit Nederland, Schotland, België, Zweden en Denemarken. Hij krijgt daarbij de steun van Feyenoord en PSV.

Nederlandse clubs steunen doorstart Atlantic League

Dit plan werd eind jaren negentig afgeschoten door de UEFA. 'Het bleek toen niet realistisch omdat de conservatieve UEFA alles blokkeerde. Nu ik zelf lid ben van de Europese voetbalbond, kan ik beginnen met lobbyen', laat Van Praag weten.

'Het is belangrijk dat we niet verder wegglijden van de Europese topclubs', laat een Feyenoord-woordvoerder Gido Vader weten aan The Guardian. 'We hebben last van financiële problemen dus het is interessant om dit nog eens te onderzoeken.'

'We staan altijd open voor nieuwe ideeën', laat Pedro Salazar, perschef van PSV weten. 'Dus we willen hier zeker gesprekken over voeren.' Ook Anderlecht, dat destijds weinig heil zag in het project, is enthousiast. 'De Atlantic League is een idee waar we graag betrokken bij willen zijn en we hebben zeker interesse om mee te doen', laat Anderlecht-woordvoerder David Stegen nu een ander geluid horen.

Ook Glasgow Rangers, Brøndby IF en AIK reageerden positief op een eventuele herstart. Celtic en FC Kopenhagen toonden nog geen interesse. 'Als je je plaatst voor de Champions League, waar zou je dan de tijd vandaan moeten halen om mee te doen aan de Atlantic League', spreekt Charles Maskelyne, woordvoerder van
FC Kopenhagen, zijn twijfels uit. 'Voor ons is het eigenlijk geen optie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen