Nederlandse clubs kennen potentiële EL-opponenten

Reacties

Het lijstje mogelijke tegenstanders voor de Nederlandse deelnemers aan de play-offs van de Europa League is bekend. Omdat PSV, FC Twente en Feyenoord geplaatst zijn bij de loting van vrijdagmiddag wacht het trio een confrontatie met een op papier gemakkelijkere tegenstander. PEC Zwolle is de enige ongeplaatste Nederlandse ploeg die vanaf 13.00 uur bij de loting in Nyon uit de bus zal komen.

Nederlandse clubs kennen potentiële EL-opponenten

UEFA maakte een voorindeling op basis van coëfficiënt. Daar kwam uit dat PEC mogelijk een Europees gerenommeerde tegenstander treft. Lokomotiv Moskou (Rus), Borussia Mönchengladbach (Dui), Sparta Praag (Tsj), Villarreal (Spa) en BSC Young Boys (Zwi) zijn de mogelijke tegenstanders in de strijd om een ticket voor de Europa League.

FC Twente kan loten tegen een van de vijf volgende ploegen: FK Qarabag (Aze), Petrolul Ploiesti (Roe), Zimbru Chisinau (Mol), HJK Helsinki (Fin) of FK Rostov (Rus).

Ook voor PSV is het lijstje teruggebracht tot vijf potentiële tegenstanders. Neftchi Baku (Aze), Ruch Chorzow (Pol), Karabükspor (Tur), IF Elfsborg (Zwe) of Shaktyor Sologorsk (Wru) zullen uit de koker komen.

Feyenoord moet het opnemen tegen een van de zes volgende teams: Stjarnan (IJs), FC Midtjylland (Den), NK Rijeka (Kro), Grasshoppers (Zwi), FK Krasnodar (Rus) en Zorya Lugansk (Oek).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.