Nederlanders stuwen Barnet naar top na vertrek Davids

Reacties

Barnet FC wil via de play-offs terugkeren naar de League Two. Onder leiding van Dick Schreuder en Ulrich Landvreugd is de club uit Londen op de goede weg. Na het vertrek van Edgar Davids is Barnet flink gestegen en terug te vinden op de derde plaats.

Nederlanders stuwen Barnet naar top na vertrek Davids

'Jammer. Samen met Edgar en Ulrich Landvreugd waren we bezig aan iets moois', zegt Schreuder over het vertrek van Davids tegenover Voetbal International. Davids stapte in januari dit jaar op bij Barnet, de club waar hij sinds oktober 2012 aan het roer stond als speler/manager. Barnet werd na de degradatie van vorig seizoen geacht mee te doen om promotie op het vijfde Engelse niveau, maar kon lange tijd niet aan die verwachting voldoen.

Edgar Davids bedankt de fans na de laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2012/13. Barnet wint met 1-0 van Wycombe Wanderers. Davids wisselt zichzelf in de 83ste minuut. Op de laatste speeldag degradeert Barnet alsnog na de 2-0 nederlaag op bezoek bij Northampton Town.
Edgar Davids bedankt de fans na de laatste thuiswedstrijd in het seizoen 2012/13. Barnet wint met 1-0 van Wycombe Wanderers. Davids wisselt zichzelf in de 83ste minuut. Op de laatste speeldag degradeert Barnet alsnog na de 2-0 nederlaag op bezoek bij Northampton Town.

Sinds afgelopen zomer werd de voormalige international van Oranje bijgestaan door Dick Schreuder (broer van FC Twente-trainer Alfred Schreuder) en Ulrich Landvreugd, die sinds het vertrek van Davids als duo verantwoordelijk zijn voor The Bees. Sindsdien is het bergopwaarts gegaan met Barnet, dat de laatste vijf competitiewedstrijden won en van de tiende plek opklom naar plaats drie.

De titel in de Conference is niet reëel gezien de achterstand van vijftien punten én de financiële middelen van koploper Luton Town. 'Dat wisten we aan het begin van het seizoen al. Luton kon alle spelers halen die ze wilden', legt Schreuder uit. 'Ze hadden al een goede ploeg aan het begin van de competitie en haalden halverwege nog meer versterkingen. Wij moeten zorgen dat we in de topvijf blijven om play-offs te kunnen spelen.'

'We hebben het nu redelijk op de rit. We zijn na het vertrek van Davids op dezelfde voet verder gegaan, met wat kleine aanpassingen', aldus de voormalige trainer van Hoofdklasser SDV Barneveld. Of Schreuder en Landvreugd ook volgend seizoen voor de groep staan is niet bekend. 'In de komende weken zullen de gesprekken gaan plaatsvinden en dan zien wij het wel.'

Talent
Behalve Schreuder en Landvreugd is er nog een Nederlander die sinds afgelopen zomer actief is in het Hive Stadium van Barnet. Schreuder nam Marciano Mengerink mee van SDV Barneveld. De 23-jarige centrumspits leek op weg naar Zaterdagtopklasser IJsselmeervogels, maar koos voor een avontuur in Engeland en tekende voor twee jaar.

Mengerink moest behoorlijk wennen aan de intensiteit van het profbestaan en liep tussendoor ook een enkelblessure op. Toch kan Mengerink rekenen op het vertrouwen van Schreuder. 'De laatste weken zit hij weer bij de groep en is hij een paar keer ingevallen', aldus Schreuder. 'Ik heb alle vertrouwen in hem. Hij kan dit niveau aan.' (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.