Boze Davids zegt carrière te beëindigen: 'Het plezier is weg'

Na afloop van het met 2-1 verloren duel bij Salisbury City heeft de veertigjarige Edgar Davids gezegd dat hij zijn voetbalcarrière beëindigt, omdat de arbitrage het op hem gemunt heeft.

Boze Davids zegt carrière te beëindigen: 'Het plezier is weg'

Davids, die bij het Engelse Barnet zowel manager als speler is, ontving dit seizoen in acht wedstrijden al drie rode kaarten. Tegenover The Times reageerde Davids gefrusteerd op die beslissingen. 'Ik weet nu zeker dat de arbitrage ons wil benadelen. Iedere wedstrijd worden er gekke beslissingen genomen.'

Met de kaarten die Davids zelf kreeg tegen Salisbury was hij het zeker niet eens. 'Het was belachelijk. Bij die eerste gele kaart kon iedereen zien dat ik de bal speelde. Dat was een absolute schande. Dat geldt ook voor de overtreding waarvoor ik mijn rode kaart kreeg. Ik denk dat ik niet meer ga spelen, want de scheidsrechters ontnemen me het plezier en ik wil dat het team presteert.'

Op de vraag of hij daadwerkelijk van plan was te stoppen, reageerde Davids helder. 'Ik ben gewoon het plezier verloren in deze competitie.' Vorig seizoen degradeerde Davids met Barnet uit de League Two. Hij speelt nu in de Conference National, wat het vijfde niveau is in Engeland. Barnet staat op de negende positie. Davids blijft wel aan als oefenmeester.

Loopbaan
Als Davids bij zijn beslissing om te stoppen blijft, komt er een einde aan een succesvolle carrière. De Nederlandse middenvelder speelde 74 interlands, waarin hij zes keer scoorde. In zijn loopbaan droeg Davids het shirt van onder meer Ajax, AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale.

De Pitbull zette twee keer eerder een punt achter zijn carrière. In 2008 stopte hij bij Ajax, maar twee jaar later ging hij weer spelen voor Crystal Palace. Na zes duels leverde hij daar echter zijn contract weer in. Na een kortstondige periode in de raad van commissarissen bij Ajax werd Davids in oktober 2012 trainer bij Barnet, waarna hij besloot zelf mee te gaan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen