Nederlanders kunnen verlies Sporting niet voorkomen

Sporting is na drie speelronden in Portugal nog altijd zonder overwinning. De ploeg van Stijn Schaars (foto) en Ricky van Wolfswinkel verloor zondag op eigen terrein in extremis van Marítimo Funchal: 2-3.

Met Schaars als basisspeler tekende Marat Izmailov namens de thuisploeg voor de voorsprong in de 38ste minuut. In een tijdbestek van twee minuten bogen Rafael Miranda en Sami die achterstand om in een voorsprong.

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal was Jeffrén verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Lang leek het treffen ook op een 2-2 gelijkspel af te stevenen. De domper voor Sporting volgde echter in de negentigste minuut. Diawara maakte namens de gasten de winnende treffer. Ook invaller Van Wolfswinkel kon de late teleurstelling niet meer ongedaan maken.

Door de nederlaag bezet Sporting, dat door een hele rits aan aankopen dit seizoen een gooi naar de Portugese titel wil doen, na drie duels de zeer teleurstellende elfde plaats met slechts twee punten. Hoewel Porto pas twee duels afwerkte, de Portugese kampioen speelde vrijdag tegen Barcelona in de Europese Supercup (0-2 verlies), bedraagt de achterstand van Sporting op de titelverdediger en huidige lijstaanvoerder al vier punten. Foto: VI Images