Nederlander sleept een punt uit de brand voor HSV in Stadtderby

St. Pauli en HSV hebben aan de stadsderby van Hamburg vrijdagavond elk een punt overgehouden, maar de remise aan de Millerntor zal een detail in de geschiedenisboeken worden vanwege de buitengewoon curieuze manier waarop de thuisploeg op 2-0 kwam.

FC Sankt Pauli
2 - 2
Hamburger SV

Jackson Irvine had de score geopend toen een tamelijk hilarische passage achterin bij Die Rothosen eindigde in een eigen doelpunt van doelman Daniel Heuer Fernandes. Koploper St. Pauli stond zodoende met 2-0 voor bij de rust en leek zijn aartsrivaal, stadgenoot en achtervolger op een achterstand van zes punten te gaan zetten. Dat alles in heroïsche omstandigheden: de pyroshow van de Pauli-aanhang was voor de toeschouwers misschien zelfs nuttig als opwarmertje op deze bitter koude avond, die er alle schijn van had dat hij succesvol zou aflopen voor de rebelse cultclub.

Dat liep in de tweede helft even anders. Doelpunten van Robert Glatzel en de Nederlander Immanuel Pherai zorgden ervoor dat HSV na rust toch nog een puntje mee naar het Volksparkstadion griste. St. Pauli blijft ongeslagen koploper, HSV kan worden ingehaald door achtervolger Holstein Kiel. Wat het resultaat waard is moet nog blijken, maar één fragment uit deze wedstrijd zal voor eeuwig bewaard blijven in bloopercompilaties.