Nederland kan afrekenen met drie WK-trauma's

Reacties

Nederland plaatste zich ten koste van Costa Rica (4-3 na strafschoppen) voor de halve finale van het WK, waardoor er voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal een bijzondere route richting de wereldtitel lonkt.

Nederland kan afrekenen met drie WK-trauma's

In de halve finale is Argentinië - dat België met 1-0 versloeg - de tegenstander, waardoor Oranje opnieuw revanche kan nemen voor een verloren WK-finale. Drie keer haalde Nederland de eindstrijd, maar telkens ging deze verloren. Vier jaar geleden was Spanje in Zuid-Afrika na verlenging met 1-0 te sterk, maar tijdens de eerste groepswedstrijd op dit WK werd de regerend wereldkampioen met liefst 5-1 verslagen.

Woensdag is Argentinië vanaf 22.00 uur de tegenstander in São Paulo en ook tegen de Zuid-Amerikanen heeft Oranje iets goed te maken. Tijdens het WK van 1978 in Argentinië was het gastland - eveneens na verlenging - met 3-1 te sterk. Mocht Nederland zich revancheren voor die nederlaag, dan wacht Brazilië of Duitsland op zondag 13 juli in de eindstrijd.

En ook het toenmalige West-Duitsland was al eens te sterk voor Nederland in een WK-finale. In 1974 ging Oranje met 2-1 ten onder tegen Die Mannschaft, waardoor tijdens deze mondiale eindronde zou kunnen worden afgerekend met drie trauma's.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.