Nederlagen voor FC Haka en HJK Helsinki

Koploper FC Haka en naaste belager HJK Helsinki hebben beiden een verrassende nederlaag geleden in de Finse Veikkausliiga. FC Haka ging met 2-0 onderuit bij VPS, terwijl HJK Helsinki met 3-2 verloor van Tampere United.

FC Haka ging vlak na rust op de knieën tegen VPS. Doelpunten van Jani Sarajärvi en Ville Priha in de 46ste en 52ste minuut zorgden voor de eindstand. Haka's concurrent HJK kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong door treffers van Jari Ilola en Paulus Roiha, maar zag Tampere United alsnog de zege pakken. Aanvaller Antti Pohja trof in de slotfase twee keer doel, nadat eerder Sakari Saarinen de marge had gehalveerd.

Het FC Jokerit van Jan Everse liep tegen promovendus Atlantis FC een gevoelige nederlaag op: 3-0. Het was de zesde competitienederlaag voor Jokerit, dat zijn laatste twee duels had gewonnen. KuPS, met de Nederlanders Patrick End en Angelo Cijntje in de gelederen, boekte een kleine zege op RoPS (1-0). De promovendus lom daarmee uit de onderste regionen van de ranglijst.