NEC verslaat kleine buurman en stoomt door richting titel

Reacties

Jupiler League-koploper NEC Nijmegen is in de Gelderse derby met Achilles'29 met de schrik vrijgekomen. Het ging rusten met een achterstand, maar wist dat na de pauze te herstellen: 1-3.

NEC verslaat kleine buurman en stoomt door richting titel

De koploper uit Nijmegen verloor dit seizoen pas twee duels, maar trof in de buurman uit Groesbeek een ploeg die eveneens in een behoorlijke vorm steekt. Uit de laatste zeven duels haalde het team van François Gesthuizen tien punten, met een vijftiende plaats doet Achilles het dan ook heel aardig. Die goede lijn trokken de Groesbekers zondagmiddag ook door.

De Nijmeegse supporters – een deel van hen had de veertien kilometer die beide stadions scheidt met een fietscombi afgelegd – kregen na een klein half uur een tik te verwerken. Twee mannen die de laatste weken in goede vorm steken, zorgden met een co-productie voor de openingsgoal. Steven Edwards bezorgde de bal met een fraaie actie bij Thijs Hendriks, die zijn dertiende seizoenstreffer liet aantekenen: 1-0.

Na de hervatting herstelde de lijstaanvoerder zich echter op sportpark De Heikant. Na een overtreding van Edwards op Navarone Foor (foto, links) benutte Sjoerd Ars (foto, rechts) de toegekende strafschop. Het was voor de topscorer van de Jupiler League alweer zijn twintigste van het seizoen. Christian Santos en Alireza Jahanbakhsh bepaalden de eindstand uiteindelijk op 1-3. NEC herstelt zo de voorsprong van veertien punten op achtervolger Roda JC Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.