NEC uiterst effectief: twee goals, zes punten

Reacties

● Roda JC verloor slechts vier van de voorgaande 32 thuisduels met NEC in de Eredivisie (W22, G6).

NEC uiterst effectief: twee goals, zes punten

● De Nijmegenaren pakten één punt in de laatste zes uitduels bij Roda JC op het hoogste niveau (G1, V5), maar wonnen afgelopen seizoen in de Jupiler League van de Limburgers.

● NEC pakte vorig jaar in de Jupiler League 32 punten meer dan Roda JC, mede dankzij twee zeges op de ploeg uit Kerkrade (3-0 thuis en 0-1 uit).

● Roda JC pakte negen punten in de eerste vier Eredivisie-duels, net zo veel als vorig seizoen in de Jupiler League na vier wedstrijden.

● De Limburgers gaan hun 700ste thuisduel spelen in de Eredivisie (W359, G178, V162).

● In de laatste 36 seizoenen wist slechts één promovendus (Heracles in 2005/06 – 10 uit 4) meer punten te pakken uit de eerste vier wedstrijden van het seizoen dan Roda JC (9 uit 4).

● Darije Kalezic kan de derde Roda JC-trainer worden die begint met drie thuiszeges op rij in de Eredivisie, na Bert Jacobs in 1974 en Martin Jol in 1996.

Navarone Foor pakte met twee identieke afstandsschoten zes punten voor zijn club.
Navarone Foor pakte met twee identieke afstandsschoten zes punten voor zijn club.

● NEC verloor slechts twee van de laatste acht uitwedstrijden in de Eredivisie (W2, G4).

● De Nijmegenaren stonden dit seizoen pas 28 minuten op voorsprong en maakten slechts twee goals, maar pakten daarmee wel zes punten.

● NEC kan de vijftiende club worden in de historie van de Eredivisie met 1500 doelpunten (nu 1498). In maart 2003 maakte Frank Demouge de duizendste Eredivisietreffer voor NEC op bezoek bij Roda JC.

● Navarone Foor schoot drie keer op doel in vier duels en maakte de enige twee NEC-goals dit seizoen die de club zes punten opleverde.

● Christian Santos was in de laatste ontmoeting met Roda JC, de 3-0 thuiszege in februari in de Jupiler League, betrokken bij alle Nijmeegse treffers (1 goal, 2 assists).

Bron: Opta Sports

Correctie: NEC heeft uiteraard twee duels gewonnen. Dus:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.