NEC raakt talentvolle Grot kwijt aan Leeds United

Reacties

Jay-Roy Grot vervolgt zijn carrière bij Leeds United. De negentienjarige aanvaller komt over van NEC en tekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit het Engelse Championship.

NEC raakt talentvolle Grot kwijt aan Leeds United

'Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf', reageert technisch directeur Remco Oversier van NEC. 'Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een heel mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek.'

'Wij konden hem deze unieke stap bieden met deze transfer, die tegelijkertijd economisch gezien erg goed is voor de club', vervolgt Oversier. 'We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst. We wensen Jay-Roy heel veel succes in Engeland en danken hem voor alle jaren bij onze mooie club.'

Grot doorliep de jeugdopleiding van NEC en brak afgelopen seizoen definitief door in Nijmegen, waar hij in twintig competitie-optredens tot vijf doelpunten kwam. Daarmee werd de jonge aanvaller clubtopscorer. Met NEC degradeerde hij naar de Jupiler League, waar hij afgelopen vrijdag nog de openingswedstrijd tegen Almere City (3-1 winst) speelde.

Leeds gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Nottingham Forest. In die wedstrijd kan Grot zijn debuut maken voor The Royals. Grot komt bij Leeds Vurnon Anita tegen, die eerder al overkwam van Newcastle United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.