NEC put tegen FC Utrecht moed uit recente verleden

● FC Utrecht presteert dit seizoen ijzersterk in De Galgenwaard. De ploeg van trainer Jan Wouters boekte vijf zeges en speelde twee keer gelijk.

NEC put tegen FC Utrecht moed uit recente verleden

● Ook AZ, PSV, FC Groningen en FC Twente zijn dit seizoen nog zonder nederlaag in wedstrijden voor eigen publiek.

● Bekeken over dit kalenderjaar is FC Utrecht de bestpresterende Eredivisieclub in thuiswedstrijden. Vijftien thuisduels leverden tot nu toe 38 punten op (W12, G2, V1).

● De enige ploeg die er in 2013 in slaagde te winnen in De Galgenwaard was uitgerekend NEC. De Nijmegenaren zegevierden op 10 februari van dit jaar met 3-0 door goals van Melvin Platje, Erik Falkenburg en Ruud Boymans.

● FC Utrecht maakte in zijn laatste zes thuiswedstrijden telkens minimaal twee goals (zestien in totaal). Bovendien hield de ploeg de nul in haar laatste twee thuisduels (2-0 tegen SC Heerenveen en 3-0 tegen ADO Den Haag).

● FC Utrecht won maar twee van zijn laatste vijf thuisduels met NEC. Tijdens de laatste twee ontmoetingen met de Nijmegenaren kwam de ploeg zelfs niet tot scoren: 0-0 en 0-3.

● NEC is een van de drie clubs die dit seizoen nog geen overwinning behaalde in een uitwedstrijd (G4, V3). Ook SC Cambuur en RKC Waalwijk wachten nog op een eerste succes buitenshuis.

● NEC is buiten de eigen Goffert al twaalf competitieduels op rij zonder zege (G4, V8). De laatste uitzege dateert van 22 februari van dit jaar (2-3 bij Willem II).

● NEC behaalde tijdens de vorige speelronde met de 3-2 tegen AZ pas zijn tweede overwinning van dit Eredivisieseizoen. De dertien overige duels mondden uit in zes gelijke spelen en zeven nederlagen.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's