NEC ontbindt contract van IJslander Emilsson

Reacties

NEC heeft het contract van de 22-jarige IJslander Kristján Emilsson per direct ontbonden. De middenvelder annex aanvaller beschikte in Nijmegen nog over een verbintenis tot medio 2017, maar maakte al sinds oktober geen deel uit van de selectie.

NEC ontbindt contract van IJslander Emilsson

Destijds werd Emilsson teruggezet naar de beloften omdat hij vanwege privéredenen wilde stoppen met voetballen. 'In de tijd daarna hebben de club en Emilsson gezocht naar een passende oplossing voor beide kanten, wat heeft geresulteerd in een directe ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst', zo meldt de club nu.

Emilsson (op de foto in duel met Ajacied Joël Veltman) kwam dit seizoen in de eerste vier competitieduels tot drie optredens en speelde daarna niet meer voor de hoofdmacht. In zijn eerste seizoen, toen NEC kampioen werd in de Jupiler League, scoorde hij twee keer in elf duels.

Door het vertrek heeft Emilsson, jeugdinternational van IJsland, zijn belofte nooit in kunnen lossen. De IJslander, die een deel van zijn opleiding volgde bij Liverpool en destijds overkwam van Hafnarfjördur uit zijn vaderland, speelde in het verleden voor de nationale elftallen van IJsland -17, -19 en -21.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.