NEC moet oppassen voor 'FC Standaardsituatie' PSV

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Landskampioen PSV gaat zaterdagavond op bezoek bij NEC.

NEC moet oppassen voor 'FC Standaardsituatie' PSV
Speelronde: 5
Aftrap: zaterdag 10 september, 19.45 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• NEC beleeft met vijf punten uit vier wedstrijden een respectabele seizoenstart. PSV hield aan de eerste drie duels een maximale score over, maar slaagde er vlak voor de interlandperiode niet in om FC Groningen op de knieën te krijgen (0-0).

• In de Eredivisie-historie fungeerde NEC 39 keer eerder als gastheer van PSV en kwam het tot zes overwinningen. De Eindhovenaren trokken twintig keer aan het langste eind en dertien keer werd het gelijk.

• Afgelopen seizoen werd dit duel op Valentijnsdag gespeeld. Door treffers van Luuk de Jong, Jürgen Locadia en Marco van Ginkel boekte PSV een 0-3 overwinning.

• Voor PSV is dit het laatste duel in aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Atlético Madrid van dinsdagavond. Sowieso begint een drukke periode voor de landskampioen met de ene na de andere 'Engelse week'.

NEC gaat dit seizoen heel efficiënt met de kansen om.
NEC gaat dit seizoen heel efficiënt met de kansen om.

• Bij NEC werd de interlandperiode overschaduwd door het bericht dat technisch manager Danny Hoekman op non-actief is gesteld. De oud-prof is pas sinds 1 juli in dienst bij de club uit Nijmegen.

• Tijdens de eerste vier duels kwam NEC tot 33 doelpogingen, het laagste aantal in de Eredivisie.

• PSV jaagt op de twaalfde uitzege op rij in de competitie. Bij een triomf evenaren de Eindhovenaren het eigen Eredivisie-record uit de periode 1987-1988. Drie maanden voordat PSV de Europa Cup 1 zou winnen kreeg de ploeg dit record in handen.

• Geen club in Nederland is zo productief bij standaardsituaties. PSV sloeg in 2016 liefst 22 keer toe bij een dood spelmoment, alle andere clubs komen lang niet aan de twintig goals na een standaardsituatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.