NEC legt lot in handen van extreem jonge goudhaantjes

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Heracles Almelo probeert zich vrijdag tegen NEC te revancheren voor de 5-1 nederlaag bij AZ.

NEC legt lot in handen van extreem jonge goudhaantjes
Speelronde: 15
Aftrap: vrijdag 2 december, 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Heracles Almelo bezette na veertien speelrondes een plaats in de onderkant van de middenmoot met drie overwinningen, zes remises en vijf nederlagen. De equipe van John Stegeman staat op vijftien punten, net zoveel als NEC.

• Als we naar eerdere onderlinge ontmoetingen in Almelo kijken, dan houden beide clubs elkaar aardig in balans. Heracles won voor eigen publiek vier Eredivisie-duels van NEC, maar ging ook drie keer onderuit. Vier keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Vorig seizoen was dit het eerste duel in het vernieuwde stadion van Heracles Almelo. Dankzij goals van Oussama Tannane, Thomas Bruns en Wout Weghorst boekte de thuisploeg een overtuigende 3-0 overwinning.

• Heracles Almelo aast op een primeur. De ploeg van Stegeman hield dit seizoen voor eigen publiek nog niet de 'nul'. Na veertien speelrondes gold dat voor slechts één andere ploeg: Roda JC Kerkrade.

Heracles Almelo-spits Samuel Armenteros is de laatste weken op dreef.
Heracles Almelo-spits Samuel Armenteros is de laatste weken op dreef.

•  Wat betreft doelpunten is Heracles in hoge mate afhankelijk van Samuel Armenteros. De Cubaanse Zweed nam de laatste vier Eredivisie-goals van de club uit Almelo voor zijn rekening. Opvallend: Armenteros trof met zes van zijn laatste zeven schoten doel. 

• NEC rekende afgelopen weekeinde met 3-2 af met FC Twente. De formatie uit Nijmegen kan zodoende iets 'nieuws' bewerkstelligen: voor het eerst in 2016 in twee Eredivisie-wedstrijden op rij triomferen.

• Dario Dumic is deze Eredivisie-jaargang al bij vijf doelpunten rechtstreeks betrokken met een doelpunt of een assist. Daarmee was de Bosnische Deen samen met Hans Hateboer (FC Groningen) en Stefano Marzo (SC Heerenveen) de meest waardevolle verdediger na veertien wedstrijden. De vraag die wij deze week stelden in de donderdagdiscussie is de volgende: kan Dumic de top aan?

• Vier van de vijf laatste Eredivisie-treffers van NEC werden gefabriceerd door spelers die nog hun negentienjarige verjaardag moeten vieren: de zeventienjarige Ferdi Kadioglu en de achttienjarige Jay-Roy Grot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.