NEC koestert punt: 'Feyenoord blies ons weg in het eerste half uur'

NEC pakte zondag knap een punt op bezoek bij Feyenoord en dat stemde trainer Rogier Meijer en aanvoerder Bram Nuytinck tevreden. Het bonuspunt in De Kuip gaf de Nijmegenaren vertrouwen voor de tweede seizoenshelft.

Feyenoord
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

'Als je in de Kuip een punt pakt, doe je het gewoon goed', vertelde Nuytinck bij ESPN. 'Als ik naar ons spel kijk, deden we het eigenlijk helemaal niet zo goed. De eerste helft was heel slecht van ons. Wat wij willen, is vooruit drukzetten. Je kan soms inzakken, maar niet de hele wedstrijd. We verloren in die fase alle duels, alle tweede ballen waren voor Feyenoord. Gelukkig komen we goed terug. Bij de 2-1 hadden we wat geluk, dat maakte de wedstrijd anders.'

De verdediger hield samen met Philippe Sandler goed tegen na de 2-2 van Magnus Mattsson. Feyenoord zag pogingen om de 3-2 te maken mislukken. 'We waren heel effectief in het afmaken van de kansen. Maar als ik zie dat we uit bij AZ winnen en uit bij FC Twente en Feyenoord een punt pakken, dan hebben we wel karakter in de ploeg. Verdedigend stonden we goed. In de tweede helft creëerden zij niet zo veel kansen meer.'

Meijer
Ook Meijer zag dat NEC het in de eerste helft heel moeilijk had. 'We hadden moeite met het tempo en als we de bal hadden, werden we er al snel van af gelopen. Er waren mogelijkheden om onder de druk van Feyenoord uit te voetballen, maar het kostte ons een half uur om te wennen aan de intensiteit van de wedstrijd. Na rust lukte het meer om ons eigen spel te spelen.'

Met twee doelpogingen scoorde NEC ook twee keer. Volgens Meijer is dat ook een kwaliteit. 'We zijn heel effectief. Als we in de buurt van het doel zijn, worden we ook echt gevaarlijk. Dat moet ook als je hier een resultaat wil halen. Zeker als je naar het eerste half uur kijkt. Toen blies Feyenoord ons van het veld.'