NEC kiest De Kruijff als opvolger technisch manager Hoekman

Reacties

Edwin de Kruijff begint per direct als technisch manager bij NEC. De 46-jarige De Kruijff vult daarmee de leegte die ontstond na het vertrek van Danny Hoekman, die inmiddels een andere functie heeft gekregen, en heeft een contract tot het eind van het seizoen getekend in Nijmegen.

NEC kiest De Kruijff als opvolger technisch manager Hoekman

'De Kruijff neemt plaats in het technisch hart van NEC en stuurt de staf van het eerste elftal, de voetbalacademie en de scouting aan. Tevens zal hij in- en verkoop van spelers en transferzaken rondom het eerste elftal op zich nemen', meldt NEC op de clubsite. De Kruijff zat zonder baan sinds zijn vertrek bij FC Utrecht afgelopen zomer. Daar was hij verantwoordelijk voor de scouting en was hij manager spelerszaken.

De Kruijff is verguld met zijn nieuwe baan bij de Nijmeegse club. 'Ik ben ontzettend blij met de kans om NEC een stap verder te helpen en gezamenlijk de strategie te bepalen waarbij de focus ligt op de sportieve doelstelling: handhaving', vertelt hij. NEC staat na twaalf speelronden op een dertiende plaats op de Eredivisie-ranglijst. Het verschil met nummer zestien Excelsior is drie punten.

Volgens algemeen directeur Bart van Ingen was de ervaring van De Kruijff doorslaggevend. 'Met Edwin halen we iemand binnen onze organisatie met veel ervaring en een groot netwerk binnen de voetbalwereld.' Voor zijn dienstverband in Utrecht was De Kruijff werkzaam bij de Vereniging van Contractspelers (VVCS). 'Daar heeft hij jarenlang spelers persoonlijk begeleid en geholpen bij contractbesprekingen en bemiddeling. Bij Utrecht heeft hij aan de andere kant van de tafel gezeten', weet Van Ingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.