NEC gaat in Midden-Oosten op zoek naar kapitaalinjectie

Reacties

NEC gaat serieus onderzoeken of partijen in het Midden-Oosten de chronische geldzorgen kunnen verlichten. 'Natuurlijk zijn er nadelen te bedenken, maar feit is dat wij onze omzet niet op een veel hoger niveau krijgen dan nu.'

NEC gaat in Midden-Oosten op zoek naar kapitaalinjectie

Volgens oud-speler Danny Hoekman – die zijn baan als technisch manager onlangs inruilde voor een rol als technisch adviseur – zijn er in de Arabische wereld mensen die willen investeren in de Eredivisionist. De Nijmegenaar was als trainer werkzaam in Qatar, Abu Dhabi en Saudi-Arabië. Een overname van NEC is niet aan de orde, wel een participatie in bijvoorbeeld de jeugdopleiding.

Directeur Bart van Ingen heeft half december een afspraak met Hoekman om een strategie te bepalen. 'We zijn bezig met een propositie voor de academie', bevestigt hij. 'Ik denk dat die buitenlandse interesse er daadwerkelijk is, al kost zoiets wel tijd en focus. Mensen in het Midden-Oosten en Azië hebben geen enkel idee wat NEC Nijmegen is.' Een Arabier zal iets terug willen voor zijn investering.

Van Ingen ziet verschillende mogelijkheden. 'Variërend van naamgeving van de academie tot kennisuitwisseling, stationeren van spelers en trainers of een participatie in transferrechten. Natuurlijk zijn er nadelen te bedenken, maar feit is dat wij onze omzet niet op een veel hoger niveau krijgen dan nu', vertelt de directeur.

'Het is sterk of slim zijn. Als wij willen dat meer talenten in het eerste elftal komen, zullen we een kapitaalinjectie moeten krijgen. Dat zie ik de gemeente Nijmegen niet een-twee-drie doen, dus we moeten creatief zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.