NEC en Been hebben laatste plooien gladgestreken

Op de avond dat NEC Europese geschiedenis schreef, kwam er ook witte rook over het nieuwe contract van trainer Mario Been.

NEC en Been hebben laatste plooien gladgestreken

NEC en Been waren het al zo goed als eens over een tussentijdse contractverlenging. Gekscherend had de Rotterdammer gezegd dat het alleen nog het aantal consumptiebonnen onderwerp van discussie was.

Direct na de 2-0 overwinning op Udinese, en de historische overwintering in het UEFA Cup-toernooi, bracht NEC naar buiten dat de laatste plooien waren gladgestreken. Been blijft tot medio 2012 in De Goffert.

'Er is de afgelopen dagen weer veel gespeculeerd over mijn toekomst als trainer', zei Been over zijn nieuwe verbintenis. 'Met deze keuze creëer ik duidelijkheid voor NEC, voor mezelf en voor de buitenwacht. Zoals ik wel vaker aangeef; ik heb het enorm naar mijn zin in Nijmegen en zie veel perspectief. Dat zijn voor mij de belangrijkste beweegredenen geweest om langer bij deze mooie club te blijven.'

Technisch directeur Carlos Aalbers ziet in been de juiste man de ambities van NEC vorm te geven. 'We hebben het afgelopen jaar met NEC uitstekende sportieve prestaties neergezet en zien dat de club op alle fronten in ontwikkeling is. De technische staf, onder leiding van Been, heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Met deze contractverlenging kunnen we al onze ambities verder verwezenlijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen