NEC dringt topvier binnen dankzij zege op Twente

Reacties

Dankzij goals van Anthony Limbombe en Christian Santos heeft NEC in eigen huis met 2-0 gewonnen van FC Twente. De Nijmegenaren namen in het laatste kwartier pas afstand van de laagvlieger en klimmen zo naar een zeldzaam hoge klassering.

NEC dringt topvier binnen dankzij zege op Twente

NEC dankt de plaats in de subtop deels aan de creativiteit van Santos, Limbombe en Navarone Foor. Tegen de Tukkers bleek een geniale ingeving van laatstgenoemde voldoende, al mocht de afwerking van Limbombe er ook zijn. Foor stal echter de show met de assist, een afgemeten steekpass waarmee hij zijn Belgische ploeggenoot alleen voor keeper Nick Marsman zette. De doelman had geen antwoord op de lob van Limbombe: 1-0.

Dat er tot dat moment niet gescoord was in Nijmegen, zal Zakaria El Azzouzi zich aanrekenen. De van Ajax gehuurde spits begon in de basis bij afwezigheid van de ziekte Jari Oosterwijk. De negentienjarige aanvaller verzuimde zijn basisdebuut in dienst van Twente op te luisteren met een doelpunt. Na een uur begon de jongeling op eigen helft aan een eenzame tocht richting het NEC-doel. Eenmaal aangekomen op enkele meters van doelman Brad Jones vergat El Azzouzi een hoek te kiezen.

Het was niet alleen El Azzouzi die het vijandelijke doel regelmatig onder vuur nam. Ook Hakim Ziyech en Jerson Cabral waagden pogingen, maar iedere keer had Jones een antwoord. Aan de andere kant hield Marsman Twente lange tijd staande door Santos en Limbombe van scoren te houden. Het doelpunt van Limbombe een kwartier voor tijd bleek echter direct voldoende voor de beslissing.

Twente zocht nog wel nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar de zoektocht bleek tevergeefs. Sterker nog, Santos maakte genadeloos gebruik van de ruimte die de Twente-verdediging moest toestaan. De 27-jarige spits werd niet aangepakt aan de rand van het strafschopgebied en rondde vervolgens koel af: 2-0. Mede dankzij de dertiende competitietreffer van de aanvaller klimt NEC naar de vierde plaats. Twente blijft zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.