NEC bijna niet te kloppen bij een voorsprong

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. NEC - Sparta Rotterdam is een duel tussen twee clubs die al even wachten op een overwinning.

NEC bijna niet te kloppen bij een voorsprong
Speelronde: 24
Aftrap: zaterdag 25 februari, 19.45 uur
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

• Ondanks een serie van vier nederlagen op rij bezette NEC nog altijd de twaalfde plaats voorafgaand aan deze speelronde. De Nijmegenaren hebben zes punten meer dan Sparta Rotterdam, dat met de degradatiezone flirt.

• NEC - Sparta Rotterdam is een wedstrijd die 31 keer eerder werd betwist in Eredivisie-verband. De club uit Nijmegen triomfeerde veertien keer, tweemaal zoveel als Sparta. Tien keer voegden beide teams één punt toe aan het totaal na een onderlinge confrontatie.

• Sinds de start van het seizoen 2015/16 won NEC liefst 86 procent van de Eredivisie-wedstrijden waarin de ploeg op voorsprong kwam. In die periode boekten de Nijmegenaren negentien overwinningen. Alleen PSV (91 procent) overlegt nóg betere cijfers op dit gebied.

• NEC presteert de afgelopen seizoenen matig tegen promovendi. De voorbije twaalf Eredivisie-duels met nieuwkomers leverden slechts één overwinning op. De andere elf wedstrijden mondden uit in vijf remises en zes verliesbeurten.

Sparta Rotterdam rekende op 18 september voor eigen publiek af met NEC: 2-0.
Sparta Rotterdam rekende op 18 september voor eigen publiek af met NEC: 2-0.

• De 'heenwedstrijd' tussen Sparta Rotterdam en NEC eindigde in een 2-0 overwinning voor De Kasteelheren. Sindsdien won de Jupiler League-kampioen van 2016 nog maar één van de zeventien competitiewedstrijden, tegen SC Heerenveen (3-1).

• Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor treft de club die hij tussen 2010 en 2013 diende. In augustus 2013 werd de oud-prof ontslagen door NEC, dat negen maanden later degradeerde uit de Eredivisie.

• Op basis van de wedstrijden sinds de winterstop voeren Sparta Rotterdam en NEC het overtredingenklassement aan met respectievelijk 87 en 77 'fouls'.

• Sparta Rotterdam wacht alweer 196 dagen op een uitzege in de Eredivisie. Al sinds de 0-3 triomf bij PEC Zwolle op 13 augustus staan De Kasteelheren wat zeges betreft droog op vreemde bodem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.