NEC betreedt linkerrijtje na zege op tandeloos Roda JC

Reacties

NEC heeft zondag dankzij twee rake strafschoppen van Gregor Breinburg gewonnen van Roda JC Kerkrade: 2-0. Voor de Limburgers worden de degradatiezorgen steeds groter, terwijl NEC het linkerrijtje betreedt.

NEC betreedt linkerrijtje na zege op tandeloos Roda JC

Of Breinburg mee zou spelen met NEC was in het begin van de week nog onduidelijk. De captain werd begeerd door Los Angeles Galaxy, maar doordat de onderhandelingen stroef verliepen, bleef Breinburg voorlopig bij NEC. Van een transfer lijkt inmiddels geen sprake meer.

Aanvankelijk was de tactiek van NEC om de 'muur' van Roda JC te doorbreken met aanvallend voetbal, maar dat bleek niet nodig. Daryl Werker hielp de Nijmegenaren in het zadel toen hij Mohamed Rayhi in het strafschopgebied neerhaalde. Breinburg benutte vervolgens de strafschop en tekende daarmee voor zijn eerste Eredivisie-treffer in 81 wedstrijden.

Het spel golfde daarna op en neer en van het normaal zo defensieve Roda JC ging dreiging uit via Mikhail Rosheuvel en Athanasios Papazoglou. De aanvallers hadden het vizier echter niet op scherp staan. Aan de andere kant richtte NEC zich vooral op de counter.

Mikhail Rosheuvel zorgde voor dreiging bij Roda JC Kerkrade, maar scoorde niet.
Mikhail Rosheuvel zorgde voor dreiging bij Roda JC Kerkrade, maar scoorde niet.

Na rust werd invaller Frederic Ananou de schlemiel. Hij tikte Ferdi Kadioglu aan in het zestienmetergebied en scheidsrechter Edwin van de Graaf wees weer naar de stip. Breinburg schoot opnieuw feilloos raak: 2-0. De middenvelder trok daarna zijn shirt uit en kreeg daarvoor logischerwijs een gele kaart. NEC kreeg voor het duel met Roda overigens nog geen enkele strafschop voor of tegen in dit Eredivisie-seizoen.

Roda ging nog voor de aansluitingstreffer en kreeg die ook bijna. Mitchel Paulissen schoot raak, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Richting het einde van de wedstrijd verdween het geloof op een goed resultaat langzamerhand bij de Limburgers. Roda scoorde op 27 november voor het laatst in het Eredivisie-duel met Sparta Rotterdam (2-2).

NEC staat na de overwinning negende met 25 punten. Voor Roda worden de zorgen groter. Go Ahead Eagles pakte een punt bij Excelsior (1-1), waardoor de Limburgers op doelsaldo onderaan staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.