Natuurramp op Madeira verrast Van der Gaag

Zijn eerste derby als trainer zal Mitchell van der Gaag zich nog lang heugen. Niet de 1-1 uitslag van de broedertwist tussen Marítimo Funchal en Nacional Madeira zorgde voor onuitwisbare herinneringen, maar de natuurramp die daags na het duel het eiland Madeira in diepe rouw dompelde staat voorgoed op het netvlies.

Natuurramp op Madeira verrast Van der Gaag

Van der Gaag en zijn gezin bleven ongedeerd, maar het drama kostte ruim veertig mensen het leven, terwijl er nog ruim tweehonderd vermisten zijn. De materiële schade is enorm.

'Hemelsbreed gebeurde het een kilometer bij ons huis vandaan. Ik zat gewoon koffie te drinken en de wedstrijd van een dag eerder na te bespreken, eigenlijk kreeg ik niets mee van wat zich afspeelde op het eiland', aldus Van der Gaag tegen Voetbal International.

'Huizen zijn onder water gelopen, straten staan blank, bruggen en tunnels hebben het begeven, alle huishoudens zitten zonder elektriciteit, mensen staan tot de knieën in de modder. Het is één grote bende.'

Of Van der Gaag deze week met Marítimo het trainingsveld kan betreden, is gezien de omstandigheden nog maar de vraag. Overigens gaat de geboren Zutphenaar binnenkort met de club om tafel om zijn eigen toekomst te bespreken. Het contract van Van der Gaag loopt aan het einde van het seizoen af.

Lees meer in de nieuwste editie van Voetbal International die vanaf woensdag in de winkel ligt

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen