'Natuurlijk bang dat Messi La Liga gaat verlaten'

Reacties

De veroordeling wegens belastingfraude maakt Lionel Messi geen 'crimineel', zo stelt Javier Tebas, de voorzitter van de profliga LFP. Toch vreest de Spaanse profliga voor een vertrek van de Argentijn.

'Natuurlijk bang dat Messi La Liga gaat verlaten'

Messi werd woensdag veroordeeld tot 21 maanden cel vanwege belastingfraude. Omdat de Barcelona-aanvaller geen strafblad heeft, hoeft de Argentijn niet daadwerkelijk de gevangenis in. Volgens Tebas moet ook niet te zwaar worden getild aan de uitspraak.

'We hebben te maken met een zaak over de legale belastingconstructies die zijn misbruikt. In mijn ogen is Messi geen crimineel. Hij heeft gekozen voor een risicovolle belastingconstructie', stelt Tebas in het Spaanse AS.

'De LFP denkt niet dat hij schuldig is en we zijn opgetogen dat hij bij ons speelt', vertelt Tebas, die tegelijkertijd ook zijn vrees uitsprak over de mogelijke consequenties van de strafzaak. 'Natuurlijk ben ik bang dat hij uit Spanje weggaat.'

Barcelona probeert op zijn beurt ook Messi een steun in de rug te geven. Zijn club is een actie begonnen om de ster een hart onder de riem te steken met de hashtag #TodosSomosLeoMessi, we zijn allen Leo Messi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.