Nationale ploeg Rusland mag zich van FIFA geen Rusland meer noemen

Reacties

Wereldvoetbalbond FIFA heeft zondagavond een statement uitgebracht vanwege de Russische invasie in Oekraïne. De bond schorst Rusland vooralsnog niet, maar heeft wel besloten dat de nationale ploeg voorlopig niet langer onder de naam Rusland mag uitkomen.

Nationale ploeg Rusland mag zich van FIFA geen Rusland meer noemen
© Pro Shots

De FIFA meldt dat de nationale ploeg voortaan als de Voetbalbond van Rusland omschreven zal worden. Bij wedstrijden van dit team zal niet langer de Russische vlag te zien zijn. Ook zal het volkslied niet worden gespeeld.

De wereldvoetbalbond heeft verder besloten dat Rusland zijn wedstrijden op neutraal terrein en zonder publiek moet afwerken. Dat betekent dat de beslissende strijd om een WK-ticket niet in Moskou gespeeld zal worden. Rusland moet het volgens het programma volgende maand in de play-offs opnemen tegen Polen, al heeft dat land al aangegeven dat het niet in actie wil komen tegen de formatie van bondscoach Valeri Karpin.

De winnaar van het treffen tussen Rusland en Polen zou het moeten opnemen tegen de winnaar van Zweden en Tsjechië, maar ook die landen willen niet tegen Rusland spelen. De FIFA is in gesprek met de voetbalbonden om tot een oplossing te komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.