Narsingh: 'Goed voor mijn zelfvertrouwen en het team'

Luciano Narsingh was als invaller weer eens belangrijk voor PSV. De flankspeler besliste het duel met Feyenoord (2-0 zege) in zijn dertig minuten tellende invalbeurt met een doelpunt en hield de Eindhovenaren daarmee in het spoor van koploper Ajax. Dat deed de vijftienvoudig international goed, na 'een moeilijke periode'.

'Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen, maar ook goed voor het team, voor iedereen', zei Narsingh in gesprek met Voetbal International. 'Ik heb een moeilijke periode gehad, ben geblesseerd geraakt (hamstring, red.), dus dan is het lekker om het in de eerste wedstrijd na de winterstop zo goed te doen.'

Als vervanger van Gastón Pereiro, die door trainer Phillip Cocu na zestig minuten bij een 1-0 voorsprong naar de kant werd gehaald, was het prettig invallen. 'Het was voor mij zeker ideaal invallen, met ruimte achter de verdediging, één-op-één spelen. Met mijn snelheid kan ik dat benutten', erkende de aanvaller, die dit seizoen nu vier competitietreffers achter zijn naam heeft. 'Een van mijn zwakkere punten was dat ik voorheen wel in scoringspositie kwam, maar de kansen niet afmaakte. Als dat wel lukt, kun je belangrijk zijn voor het team. Zoals vandaag.'

Met zijn doelpunt in de 84ste minuut gooide hij het duel in het slot, nadat Héctor Moreno vier minuten na rust de score al had geopend. Door de nederlaag die de PSV'ers Feyenoord toebrachten, lijken de Rotterdammers voorlopig even afgeschud in de strijd om de titel. Narsingh: 'Het is nog vroeg in het seizoen, maar we hebben wel een tik uitgedeeld. Het is een belangrijke overwinning, maar als we de volgende wedstrijd verliezen, was deze zege niets waard. We moeten deze lijn dus vasthouden.'