Narsingh, eindelijk weer belangrijk voor PSV

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de derde speelronde is dat PSV-aanvaller Luciano Narsingh.

Narsingh, eindelijk weer belangrijk voor PSV

Wat is het voetballeven fantastisch als je zo snel bent als Luciano Narsingh. Dan is iedere bal die achter de defensie van de tegenstander valt een mogelijkheid en is ieder sprintduel dat je met een verdediger aangaat een feest.

Dat was al zo toen Narsingh nog voor SC Heerenveen uitkwam en dat was ook zo toen hij twee seizoenen geleden zijn eerste wedstrijden speelde voor zijn nieuwe werkgever PSV. Maar na een half jaar sloeg het noodlot toe tegen NAC Breda en was de buitenspeler door een zware kruisbandblessure veroordeeld tot een maandenlange revalidatie. Zijn rentree liet bijna een jaar op zich wachten en ook toen hij terug was werd hij maar sporadisch ingezet.

Dat leek dit seizoen opnieuw zo te worden. Coach Phillip Cocu gaf in de eerste twee competitieduels immers nog de voorkeur aan spits Jürgen Locadia als rechtsbuiten. Cocu oordeelde dat in de topper tegen Ajax het moment was aangebroken om zijn sneltrein vanaf het eerste fluitsignaal op te stellen. Hij kreeg gelijk.

In de eerste helft was er al een moment dat Narsingh doorbrak op rechts en probeerde Wijnaldum in stelling te brengen, maar toen was er nog de inglijdende Niklas Moisander die de situatie redde voor thuisploeg Ajax. In de tweede helft was er geen redden meer aan. Bij een snelle counter verzorgde Luuk de Jong de dieptepass en ging Narsingh het sprintduel aan met Joël Veltman, die hij als een vlieg van zich afschudde. Alleen voor Jasper Cillessen legde hij de bal simpel opzij om Depay in staat te stellen de 1-1 te maken. En tien minuten later maakte hij het zelf af. Het was opnieuw Luuk de Jong die hem lanceerde. Narsingh versloeg dit keer Nicolai Boilesen in het sprintduel en liet Cillessen kansloos met een droge knal. Luciano Narsingh is eindelijk weer belangrijk voor PSV.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.