Narsingh: 'Als je met counters kunt winnen, moet het maar zo'

Reacties

'We wisten van tevoren dat Ajax goed positiespel kan spelen, maar als je zo kunt winnen dan moet het maar zo', zei een opgetogen Luciano Narsingh voor de camera's van FOX Sports. De buitenspeler had met een assist op Memphis Depay en als maker van de 2-1 een groot aandeel in de 3-1 overwinning op Ajax.

Narsingh: 'Als je met counters kunt winnen, moet het maar zo'

'We wisten dat er ruimte in de omschakeling lag en daar hebben we gebruik van gemaakt', kon Narsingh na afloop het geheim van de overwinning - loeren op de counter - al wel prijsgeven. De 23-jarige aanvaller trok daarna meteen een parallel met het vorige seizoen.

'We hadden een goed gevoel, ook toen we achterstonden. We hebben minder gestresst. Normaal gesproken lieten we bij een achterstand ons hoofd hangen', verwees Narsingh naar de wisselvalligheid van de vorige jaargang. 'Het is belangrijk dat we vertrouwen in onze kwaliteiten hebben en dat we ons koppie erbij houden.'

Doelpuntloos
Narsingh, die weer eens in de basis mocht beginnen van trainer Phillip Cocu, eiste met een goal en een assist de hoofdrol voor zich op. Nu hij en ook Florian Jozefzoon (maker van de 3-1,red.) hebben gescoord, maakten alle door Cocu gebruikte aanvallers van PSV dit seizoen al een doelpunt. Behalve dan Luuk de Jong. De spits staat nog op nul treffers in drie competitiewedstrijden.

'De nummer 9 moet scoren, maar als wij zo spelen en hij geeft assists dan is dat toch ook heerlijk?', lachte Narsingh alle twijfels over de prestaties van De Jong, die de assist op zijn goal verzorgde, weg. Het blijkt vooralsnog immers een succesformule, want na drie speelronden is PSV koploper in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.