Napoli-preses: 'Ik heb liever Cavani dan Ibrahimovic'

Edinson Cavani (23) was de afgelopen weken goud waard voor zijn ploeg Napoli. De Uruguayaanse spits loodste zijn team naar de volgende ronde van de Europa League en de tweede plaats in de Serie A. Voorzitter Aurelio De Laurentiis is dolblij met zijn aanvaller.

Napoli-preses: 'Ik heb liever Cavani dan Ibrahimovic'

'Ik heb liever Cavani dan Ibrahimovic', jubelde De Laurentiis na de benauwde zege op Lecce (1-0) dat zondag op het laatste moment werd geklopt door een goal van Cavani. 'Hij is jonger en het is een speler van mij. Het was een fantastische wedstrijd. We leken zelfs te verliezen, maar keeper Morgan De Sanctis had een paar prachtige reddingen. En op het eind toverde onze kampioen Edinson Cavani ook nog eens.'

De deze zomer van Palermo overgekomen Cavani kent een voortreffelijke eerste seizoenshelft. In zeventien wedstrijden in de Serie A vond hij tien keer het net. In de Europa League trof hij vijf keer doel in evenveel wedstrijden.

Daarbij zaten de drie treffers die hij tegen FC Utrecht (3-3) maakte in De Galgenwaard en zijn goal in de blessuretijd tegen Steaua Boekarest (1-0 winst) in de laatste poulewedstrijd. Die treffer bleek zeer belangrijk omdat Napoli nu overwintert in de Europa League.

De diepgelovige spits kreeg al een pizza naar zich vernoemd in Napels en is uitgegroeid tot de populairste speler van Napoli. In de Serie A staat de ploeg op de tweede plaats, drie punten achter koploper AC Milan.

'Ik waag me niet aan voorspellingen', weigert De Laurentiis aan een kampioenschap te denken. 'Wat ik wel durf te zeggen is dat we op deze voet doorgaan en dan zien we wel waar we in mei staan als de prijzen verdeeld worden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's