Napoli-kandidaat Mihajlovic vertrekt bij Sampdoria

Reacties

Sinisa Mihajlovic vertrekt na anderhalf jaar bij Sampdoria. De Servische trainer heeft zijn afscheid bekendgemaakt op de website van de Italiaanse club, die met de oud-speler aan het roer als zevende eindigde in de Serie A.  

Napoli-kandidaat Mihajlovic vertrekt bij Sampdoria

Mihajlovic had een aflopend contract in Genua, dat hij niet wenst te verlengen. De voormalige vrijetrappenspecialist wordt bij Napoli al maanden genoemd als opvolger van Rafael Benítez (op de foto met Mihajlovic). De Spaanse coach is hard op weg voor Real Madrid te tekenen, zo bevestigde hij maandag aan Marca voordat hij op het vliegtuig naar Spanje stapte. 'Er zijn nog dingen waarover we moeten praten, maar dit is het begin van een droom.'

Ook Mihajlovic lijkt zich op te maken voor een stap hogerop, al beweren Italiaanse media dat Napoli-preses Aurelio De Laurentiis ook gesprekken heeft gevoerd met de zaakwaarnemer van Sevilla-coach Unai Emery. De naam van de bij Borussia Dortmund vertrekkende Jürgen Klopp circuleert ook in de Zuid-Italiaanse voetbalmetropool.

Dat Mihajlovic niet op zijn lauweren gaat rusten bleek wel uit zijn uitspraken van zondagavond, nadat hij er met Sampdoria niet in was geslaagd de zesde plaats op stadgenoot Genoa te veroveren. 'Ik ga thuis bijkomen en van mijn familie genieten. Natuurlijk weet ik dat ik me na twee weken weer ga vervelen en dat mijn vrouw me niet meer kan uitstaan.'

De oud-speler van onder meer Rode Ster Belgrado, AS Roma, Lazio, Fiorentina en Internazionale leidde zijn oude club Samp in anderhalf jaar tijd naar de subtop van de Serie A. Toen de 46-jarige Serviër het in november 2013 overnam van Delio Rossi stonden de Blucerchiati achttiende, om het seizoen als twaalfde af te sluiten. De zevende plaats van deze jaargang was net niet genoeg voor Europees voetbal, al kan daar nog verandering in komen als Genoa (zesde met drie punten meer) wegens financiële problemen door de UEFA wordt geweerd uit de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.