Icardi evenaart Toni, Sampdoria hoopt op UEFA

Reacties

Luca Toni is een imposant record rijker, maar moet de topscorerstitel van de Serie A wel delen. Op de slotdag van de Serie A zag de veteraan van Hellas Verona namelijk Mauro Icardi van Internazionale langszij komen.

Icardi evenaart Toni, Sampdoria hoopt op UEFA

Internazionale - Empoli 4-3
Mauro Icardi was tijdens de zege van Inter op Empoli tweemaal trefzeker, waardoor hij het seizoen net als Toni afsloot met 22 doelpunten. Beide spitsen mogen zich daardoor topscorer van de Serie A noemen, wat betekent dat Toni (38) de oudste Copacannoniere aller tijden is. Hij neemt dat record over van Dario Hübner, die in 2002 op 35-jarige leeftijd 24 keer scoorde namens Piacenza. De andere twee goals van Inter werden gemaakt door Rodrigo Palacio en Marcelo Brozovic. Levan Mchedlidze (twee keer) en Manuel Pucciarelli deden wat terug namens Empoli.

Sampdoria - Parma 2-2
Inter had nog als zevende kunnen eindigen, maar dan had Sampdoria moeten verliezen van Parma. Doordat Samp thuis een punt pakte tegen de hekkensluiter stelde het de zevende plaats veilig en mag het deelnemen aan de Europa League indien de UEFA aartsrivaal Genoa een licentie voor het spelen van Europees voetbal ontzegt. De definitieve beslissing daarover valt op woensdag.

Doordat Inter op de achtste plaats is geëindigd, is het volgende seizoen de eerste jaargang ooit dat beide Milanese clubs ontbreken in Europees verband. Voor Parma kan het uitduel met Sampdoria weleens de allerlaatste wedstrijd ooit zijn geweest. De degradant werd eerder dit seizoen failliet verklaard en kan alleen nog worden gered indien zich de komende weken een koper aandient. De kans daarop is bijzonder klein.

Overige uitslagen
Cagliari - Udinese 4-3
AS Roma - Palermo 1-2
Fiorentina - Chievo Verona 3-0
Sassuolo - Genoa 3-1
Torino - Cesena 5-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.