Napoli stelt weer teleur, De Roon speelt bizar duel

Napoli is er ook op bezoek bij Empoli niet in geslaagd om te winnen. Een bizar duel leverde het Atalanta Bergamo van Marten de Roon een punt op.

Empoli - Napoli 2-2
Napoli wacht na drie duels nog steeds op zijn eerste zege. Dat ook van Empoli niet gewonnen werd is extra pijnlijk voor trainer Maurizio Sarri. Hij kwam afgelopen zomer immers over van Empoli en nam de twee beste spelers (Mirko Valdifiori en Elseid Hysaj) van die club mee naar Napels.

De methode-Sarri levert Napoli tot nu toe weinig op. De grootmacht ging in Toscane met een 2-1 achterstand rusten. Ricky Saponara (laag schot) en Manuel Pucciarelli (na assist Saponara) waren trefzeker geweest voor Empoli, terwijl Lorenzo Insigne met een knal in de kruising tussendoor iets terug had gedaan namens Napoli. Allan prikte kort na rust de 2-2 binnen, maar verder dan dat kwamen de gasten niet.

Napoli, waar Jonathan De Guzman tot een bijrol veroordeeld is, heeft na drie duels pas twee punten. Empoli heeft door het gelijkspel zijn eerste punt te pakken.

Sassuolo - Atalanta Bergamo 2-2
Marten de Roon heeft vanmiddag met Atalanta Bergamo waarschijnlijk een van de meest tumultueuze wedstrijden uit zijn loopbaan afgewerkt. De Nederlandse middenvelder zag in Reggio Emilia vier doelpunten, twee rode kaarten, acht gele en twee gemiste strafschoppen.

De gemiste penalty van Nicola Sansone (Sassuolo) in de zevende minuut vormde de inleiding voor een knotsgekke middag. Mauricio Pinilla van Atalanta eiste een hoofdrol op. Hij maakte voor rust twee doelpunten voor Atalanta en kreeg kort na rust rood. Sassuolo had op beide goals van Pinilla een antwoord in de vorm van doelpunten van Francesco Magnanelli en Antonio Floro Flores.

Sassuolo profiteerde niet van de overtalsituatie. Het kwam zelf ook met tien man te staan na rood voor Sime Vrsaljko vijf minuten voor tijd. Atalanta kreeg vervolgens de kans het duel vanaf de penaltystip te beslissen, maar het duel eindigde zoals hij begonnen was: met een gemiste strafschop. Maxi Móralez was deze keer de schlemiel.

Overige uitslagen
Palermo - Carpi 2-2 (doelpunten Uros Djurdjevic en Oscar Hiljemark voor Palermo)
Hellas Verona - Torino 2-2