Napoli laat De Guzman links liggen na transfersoap

Reacties

De vooruitzichten van Jonathan De Guzman bij Napoli lijken bijzonder slecht. Trainer Maurizio Sarri heeft de Nederlandse international, die de afgelopen dagen middelpunt was van een merkwaardige soap, niet ingeschreven voor de Europa League.

Napoli laat De Guzman links liggen na transfersoap

Napoli had De Guzman enkele weken geleden al laten weten dat hij mocht vertrekken. De ex-Feyenoorder werd nadien gelinkt aan Olympique Marseille, Hamburger SV en Sunderland. Het was echter Bournemouth dat maandag, een dag voor het sluiten van de Engelse transfermarkt, een deal sloot met de Italiaanse topclub.

De Engelse club wilde De Guzman enkele uren later oppikken van het vliegveld, maar volgens Italiaanse media zat de middenvelder helemaal niet in het vliegtuig waarin hij had gezegd dat hij zou zitten. Bournemouth trok daarop de stekker uit de transfer.

Het betekent dat De Guzman waarschijnlijk een rustig half jaar wacht in Napels. Hij moet in de pikorde op zijn minst zeven middenvelders voor zich dulden, valt op te maken uit de lijst spelers die de club wél heeft ingeschreven bij de UEFA. Napoli nam De Guzman een jaar geleden over van Swansea City. In zijn eerste jaar in Italië maakte hij in 23 competitieduels drie doelpunten.

Braafheid
Ook bij Lazio was er slecht nieuws voor een Nederlander. Edson Braafheid ontbreekt namelijk op de Europese lijst, terwijl Stefan de Vrij, Ricardo Kishna en Wesley Hoedt wel zijn aangemeld. Vanzelfsprekend ontbreekt de dinsdag opnieuw geopereerde Kevin Strootman op de Champions League-lijst van AS Roma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.