Napoli komt goed weg op kunstgras in Novara

Napoli heeft grote moeite Champions League-voetbal en Serie A-voetbal te combineren. Opnieuw morsten de Napolitanen punten na een puike Europese prestatie. Bij Novara werd het 1-1.

Napoli komt goed weg op kunstgras in Novara

De Napolitanen beleefden een historisch weekje. Na de plaatsing voor de achtste finale van de Champions League (door de 0-2 winst bij Villarreal) wachtte een serieuze test op het kunstgras van Novara. De gepromoveerde club bezet een degradatieplaats, maar is met name in thuiswedstrijden een lastig te nemen horde. Dat ondervonden Internazionale (3-1) en Parma (2-1) eerder dit seizoen al.

Napoli beet zich stuk op de verdediging van de thuisclub. Uitgerekend een defensie die tot aan deze wedstrijd geen enkele keer de nul had kunnen houden. Naast Napoli van scoren houden, viel Novara zelf ook aan. Brutaal en enthousiast belaagde de ploeg van trainer Attilio Tesser doelman Morgan De Sanctis.

Na ruim een uur spelen verving Giuseppe Mascara de onzichtbare vedette Edinson Cavani. Vlak daarna sloeg Novara toe. Ivan Radovanovic kegelde een vrije trap snoeihard binnen. Napoli moest en ging vol op de aanval. Novara incasseerde in minuut 83 uiteindelijk dan toch de tegengoal. Blerim Dzemaili (foto) bekroonde een vloeiende aanval met een treffer. Ezequiel Lavezzi en Christian Maggio kregen nog grote kansen op een tweede Napoli-goal.

Napoli blijft vijfde, maar kijkt inmiddels tegen een achterstand van zeven punten op Lazio en AC Milan aan. Novara schoot met het punt niets op, de ploeg blijft op een degradatieplaats staan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's