Napoli en Udinese blijven Milanese grootmachten voor

Napoli en Udinese handhaafden zich aan kop van de Serie A. De topper tussen Fiorentina en Internazionale eindigde onbeslist. AS Roma en Sampdoria konden zich na vijf minuten alweer gaan omkleden.

Catania-Udinese 0-2Catania had dit seizoen voor eigen publiek nog niet verloren, maar daar bracht Udinese verandering in. Alexis Sánchez was de uitblinker aan de zijde van de gasten. De Chileen opende de score met een lage schuiver. Catania ging op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Samir Handanovic en de lat stonden een doelpunt voor de thuisclub in de weg. In de 83ste minuut besliste Fabio Quagliarella de wedstrijd. Eerder waren twee goals van de Italiaanse international afgekeurd vanwege buitenspel.

Napoli-Reggina 3-0Germán Denis (foto) was de grote man bij Napoli. De Argentijn scoorde drie keer. Na zeven minuten spelen rondde Denis goed af na een combinatie met Marek Hamsik, die elf minuten later ook de aangever was van de 2-0. Daarmee was de wedstrijd na zestien minuten al gespeeld. Uit een counter zorgde Denis ook nog voor de 3-0.

AC Milan-Siena 2-1AC Milan klom naar de derde plaats door een thuisoverwinning op Siena. De Rossoneri waren de bovenliggende partij, maar hadden een strafschop nodig om de drie punten veilig te stellen. Kaká sloeg toe vanaf elf meter: 2-1. Eerder had Filippo Inzaghi met een intikker Milan al op voorsprong gezet, maar was Siena op gelijke hoogte gekomen via een gelukkige treffer van Simone Vergassola.

Fiorentina-Internazionale 0-0Geen doelpunten in Florence en dat mocht met name Alessandro Mancini zich aanrekenen. De Braziliaan kreeg twee opgelegde kansen, maar raakte eerst de lat en schoot ook nog een keer van dichtbij over. De ingevallen Hernan Crespo liet ook nog een grote mogelijkheid onbenut. Door het gelijkspel moet Inter nu twee punten toegeven op de koplopers Napoli en Udinese.

Bologna-Juventus 1-2Pavel Nedved liet zien dat hij nog niet versleten is. De 36-jarige Tsjech bezorgde Juventus op bezoek bij Bologna een 0-2 voorsprong. Bij zijn eerste goal liet Nedved twee verdedigers zijn hielen zien en rondde hij af met een schot in de korte hoek. Bij de 0-2 had Nedved geluk dat zijn als voorzet bedoelde schot van richting werd veranderd en in het doel verdween. Bologna kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Marco Di Vaio.

AS Roma-Sampdoria afgelastIn Rome werd nog wel afgetrapt, maar scheidsrechter Paolo Tagliavento besloot het duel na vijf minuten te staken. De overvloedige regenval maakten verder spelen onmogelijk.