Napoli en AC Milan profiteren van eerdere misstap Juve

De druk op koploper Juventus wordt langzaam maar zeker vergroot. Nadat de koploper van de Serie A punten liet liggen tegen Genoa (1-1) hebben Napoli en AC Milan hun duels gewonnen. Fiorentina verloor, terwijl Sampdoria leunde op Mauro Icardi.

Parma – Napoli 1-2In een spectaculaire eerste helft moest de Napoli-defensie tot twee maal toe tot het uiterste gaan om de bal net voor de eigen doellijn weg te kunnen halen. De ploeg van trainer Walter Mazzarri ontsnapte enkele keren en wist zelf uiteindelijk wel de trekker over te halen. Marek Hamsik omzeilde de buitenspelval en passeerde Antonio Mirante na twintig minuten.

In de tweede helft bleef Parma aanzetten en dat werd een kwartier voor tijd beloond met de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Paolo Cannavaro die zijn eigen doelman Morgan De Sanctis ongelukkig passeerde. Napoli stevende af op puntenverlies, maar Edinson Cavani besloot anders. Vijf minuten voor tijd zorgde hij met zijn achttiende van het seizoen voor de 1-2 overwinning.

De achterstand van Napoli op Juventus bedraagt nu slechts drie punten.

Atalanta – AC Milan 0-1Zonder de geblesseerde Urby Emanuelson wilde ook AC Milan profiteren van het puntenverlies in de bovenste regionen van de Serie A. Uiteindelijk hadden de Rossoneri genoeg aan slechts één doelpunt. Stephan El Shaarawy was na een half uur trefzeker en scoorde voor het eerst in ruim een maand. Daarmee bracht hij zijn seizoenproductie in de Serie A op vijftien goals.

Middenmoter Atalanta kreeg een extra klap te verwerken toen het met nog ruim een half uur te gaan verder moest met tien man. Vleugelverdediger Davide Brivio kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en werd met rood van het veld gestuurd. Vervolgens konden de bezoekers de score niet uitbreiden, maar kwam de overwinning ook niet meer in gevaar.

AC Milan klimt één plaatsje en staat nu vijfde met 37 punten. Daarmee gaat het over Fiorentina heen, dat punten morste.

Catania – Fiorentina 2-1Op bezoek bij Catania ging het in de tweede helft helemaal mis voor Fiorentina, dat na twintig minuten nog op voorsprong kwam door een doelpunt van Giulio Migliaccio. Toen vlak na rust Catania op gelijke hoogte kwam dankzij verdediger Nicola Legrottaglie moest Fiorentina de opgelopen schade weer zien te repareren. Maar in plaats daarvan werd het nog erger.

Twintig minuten voor tijd moest Alberto Aquilani met rood van het veld nadat hij te hevig protesteerde na een duel op het middenveld. Catania profiteerde daar volledig van. In de uiterste slotfase torende Lucas Castro boven zijn directe tegenstanders uit en kopte hij Catania naar de overwinning.

Sampdoria – Pescara 6-0Voor eigen publiek kreeg Mauro Icardi vleugels. De spits van Sampdoria kwam voor deze wedstrijd tot een seizoentotaal van drie doelpunten, maar was tegen Pescara op schot. Na de 1-0 van Éder vanuit een strafschop zette de Argentijn de 2-0 op het scorebord. Vlak na rust besliste Pedro Obiang al vroeg het duel met de 3-0, waarna de show van Icardi begon.

In de 56ste, 58ste en 72ste minuut zorgde hij voor een ruime 6-0 overwinning en krikte hij zijn seizoentotaal op naar zeven goals. Trainer Delio Rossi vond het vervolgens mooi geweest en gunde Icardi een publiekswissel, een kwartier voor tijd.

Overige uitslagen:Cagliari - Palermo 1-1Udinese - Siena 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.