Napoli morst na herwonnen terrein in Florence punten

In de strijd om de Italiaanse titel heeft Napoli twee punten laten liggen. Een blunder van keeper Morgan De Sanctis zorgde tegen Fiorentina voor problemen (1-1).

Napoli kon afgelopen week twee punten bijschrijven die waren afgenomen als straf voor een omkoopschandaal in 2010. Het succes in de beroepszaak kreeg geen vervolg op het veld. Bij Fiorentina bleef de ploeg van trainer Walter Mazzarri steken op een 1-1 gelijkspel.

Het punt dankte Napoli aan topscorer Edinson Cavani. De Uruguayaanse spits maakte zijn faam op slag van rust waar. Met een rake kopbal kwam zijn Serie A-totaal op honderd en poetste hij de Fiorentina-voorsprong ongedaan die was ontstaan na een blunder in de Napolitaanse defensie.

Tot zijn verrassing zag Facundo Roncaglia namelijk zijn poging de aanval te bereiken uitmonden in de openingstreffer. Keeper Morgan De Sanctis verkeek zich na ruim een half uur compleet op de hoge bal van achteruit.

In de tweede helft kwam er geen verandering in de score, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Napoli zag de achterstand op koploper Juventus groeien tot vijf punten. Fiorentina blijft op de vijfde plaats in de Serie A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.