Naderende rentree Gerrard belangrijke opsteker Liverpool

De rentree van Steven Gerrard voor Liverpool is aanstaande. Manager Brendan Rodgers hoopt woensdag tegen Hull City alweer over de ervaren middenvelder te kunnen beschikken.

Naderende rentree Gerrard belangrijke opsteker Liverpool

Gerrard kwam sinds 7 december niet meer in actie voor Liverpool vanwege een hamstringblessure die hij opliep in het duel met West Ham United. 'Steven traint weer mee. Misschien dat hij op tijd fit is voor het treffen met Hull, maar voor de wedstrijd tegen Stoke City (12 januari, red.) reken ik zeker op hem', aldus Rodgers op de clubsite. Tussen de competitieduels met Hull en Stoke staat voor Liverpool de FA Cup-wedstrijd tegen Oldham Athletic (5 januari) op het programma.

Allen (links) in duel met Willian van Chelsea.
Allen (links) in duel met Willian van Chelsea.

De aanstaande terugkeer van Gerrard komt Rodgers goed uit, want hij kan enkele weken geen beroep doen op Joe Allen, die zondag tegen Chelsea een blessure opliep. 'Door een bovenbeenblessure zijn we Joe een paar weken kwijt', aldus Rodgers. Ook Mamadou Sakho is een tijdje niet beschikbaar. Hij viel tegen Chelsea uit met hamstringklachten. 'De precieze ernst van zijn blessure is nog niet duidelijk', vervolgt Rodgers.

Jordan Henderson kwam ook niet ongeschonden uit het duel met Chelsea, maar kan tegen Hull gewoon weer spelen. 'Over hem maak ik me geen zorgen', stelt Rodgers. 'Helaas hebben we de afgelopen weken geen geluk gehad met blessures. Daardoor moeten we nu roeien met de riemen die we hebben', besluit de manager, die het behalve Allen en Sakho ook zonder de eerder geblesseerd geraakte José Enrique, Joe Flanagan en Daniel Sturridge moet stellen.

Liverpool kende een teleurstellend einde van 2013. De vaak bewierookte formatie van Rodgers verloor in een tijdsbestek van vier dagen zowel van Chelsea als van Manchester City (beide 2-1) en zakte daardoor van de eerste naar de vijfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen