Nachtmerrie Klopp werkelijkheid: Sakho weken uit roulatie

Reacties

Liverpool moet het zo'n zes tot acht weken stellen zonder centrale verdediger Mamadou Sakho. Dat heeft de Engelse club woensdag bevestigd.

Nachtmerrie Klopp werkelijkheid: Sakho weken uit roulatie

Sakho liep zondag in het met 2-1 verloren Premier League-duel met Crystal Palace een knieblessure op. Scans hebben nu uitgewezen dat de centrale verdediger van The Reds zes weken tot twee maanden nodig heeft om hiervan te herstellen.

Door de kwetsuur moet de Fransman, die zich eerder deze week afmeldde voor de oefeninterlands van zijn vaderland tegen Duitsland (vrijdag) en Engeland (dinsdag), de competitiewedstrijden van Liverpool tegen Manchester City, Swansea City, Newcastle United, West Bromwich Albion en Watford sowieso missen. Met een beetje pech kan hij ook tegen Leicester City en Sunderland niet spelen.

Behalve de reeks Premier League-wedstrijden mist Sakho ook de duels in de groepsfase van de Europa League met Girondins Bordeaux en FC Sion en mogelijk het treffen met het Southampton van manager Ronald Koeman in de kwartfinale van het toernooi om de League Cup.

Manager Jürgen Klopp liet al weten de blessure van zijn Franse stopper als een grote aderlating te zien. 'Ik had liever met 4-1 verloren dan dat ik Mamadou kwijtraak', zei de Duitser, die ook aanvallers Danny Ings en Daniel Sturridge en verdediger Joe Gomez al moet missen vanwege knieproblemen, in een reactie op het wegvallen van Sakho.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.