Klopp verbaasd: 'Ik voelde me knap alleen'

Liverpool leed tegen Crystal Palace (1-2) de eerste nederlaag sinds de entree van Jürgen Klopp, die het als zijn plicht ziet het publiek tot het einde te boeien. 'En vandaag deden we dat niet.'

Klopp verbaasde zich over de reactie op de tribunes op Anfield, nadat Crystal Palace voor de tweede keer op voorsprong was gekomen. 'Dat doelpunt viel in de 82ste minuut. Er waren nog twaalf minuten te spelen, inclusief blessuretijd, en ik zag mensen het stadion verlaten. Ik draaide me om en zag ze weggaan. Ik voelde me knap alleen.'

'We bepalen wanneer het voorbij is. Tussen de minuut 82 en 94 kan je acht keer scoren als je wil!', zei de Duitser, die de zaak allerminst op scherp wilde zetten. 'Ik zeg wat ik denk. Ik ben niet teleurgesteld. Misschien is het handiger om tien minuten voor tijd weg te gaan. Er kunnen redenen voor zijn.'

Klopp stak daarbij ook de hand in eigen boezem. 'Wij zijn verantwoordelijk. We moeten ervoor zorgen dat niemand het stadion verlaat voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken, omdat er nog van alles kan gebeuren. Dat is wat we moeten laten zien. En vandaag deden we dat niet.'

De manager wees vermoeidheid na de Europese beslommeringen van de hand als oorzaak van de nederlaag. 'We moeten leren het zelf te bepalen. Wij bepalen hoe sterk we zijn, hoe wakker we zijn en hoe moe we zijn. Wij én niemand anders.'