NAC'er Verbeek twijfelt over Australisch avontuur

Reacties

NAC-aanvaller Danny Verbeek kan aan de slag bij het Australische Sydney FC, maar twijfelt of hij de stap zal maken. 'Het lijkt me een prachtig avontuur', zegt de Brabander tegen Voetbal International. 'Alleen kleven er nogal wat haken en ogen aan. Ik heb een jong gezin, daar heb ik ook rekening mee te houden.' 

NAC'er Verbeek twijfelt over Australisch avontuur

Bij Sydney FC is Graham Arnold de trainer. De coach heeft in Nederland een verleden als spits bij NAC en Roda JC Kerkrade. Hij is erg gecharmeerd van Verbeek, die in Breda nog een contract tot medio 2018 heeft. Zijn werkgever staat evenwel niet onwelwillend tegenover een vertrek van de buitenspeler aangezien hij voor Eerste Divisie-begrippen nogal fors op de begroting drukt.

'Ik heb inderdaad het gevoel dat NAC het niet heel erg zou vinden als ik vertrek', aldus Verbeek. 'En ik ben ook van plan om de club heel snel uitsluitsel te geven. Alleen moet ik er dan voor mezelf wel uit zijn. Dat ben ik nog niet. Wat voor mij vaststaat is dat ik het zeker geen straf zou vinden om met NAC voor promotie naar de Eredivisie te strijden. Ik voel me fit en ben gretig om aan het seizoen te starten.'

Verbeek begon zijn loopbaan bij FC Den Bosch. Later maakte hij de lucratieve overstap naar Standard Luik. Die club verhuurde hem aan NAC en FC Utrecht. Afgelopen seizoen was Excelsior nog in de markt voor de aanvaller. De Rotterdamse club is nu echter niet concreet. 

NAC versterkte zich inmiddels wel volop. Zo werden vandaag nog doelman Jorn Brondeel (Lierse SK, huur voor twee seizoenen) en spits Cyriel Dessers (Lokeren) vastgelegd. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.