NAC recht rug en speelt ADO naar kansloze nederlaag

De praatsessies bij NAC Breda hebben effect gehad getuige de 3-0 zege op ADO Den Haag. Anthony Lurling, die vorige week tegen Heracles Almelo nog een negatieve hoofdrol vertolkte, zette zijn ploeg op het goede spoor.

NAC had twee keer op rij met 3-0 verloren en dat leverde nogal wat commotie op in Breda. Coach Robert Maaskant besloot maar eens goed met zijn selectie te gaan praten. De trainer hoopte daarmee te bewerkstelligen dat zijn spelers zich aan gemaakte afspraken zouden houden.

Tegen ADO kon NAC in eerste instantie geen vuist maken voor eigen publiek. ADO speelde op balbezit en was daardoor optisch de bovenliggende partij. De Hagenaars kregen echter geen uitgespeelde kansen, net zoals NAC nauwelijks gevaarlijk werd.

Dat de Bredanaars in de 34ste minuut op voorsprong kwamen, kwam dan ook uit de lucht vallen. Lurling knalde van een meter of achttien snoeihard raak. Daarmee nam de aanvaller revanche voor zijn matige optreden tegen Heracles, toen hij door Maaskant al vroeg in de tweede helft naar de kant werd gehaald.

Na rust drukte NAC door. Matthew Amoah raakte de paal en de thuisclub kreeg nog enkele kansen de score uit te breiden. ADO kon er weinig tegenover stellen. De Hagenaars gingen in de slotfase alles of niets spelen, maar in plaats van de gelijkmaker kregen ze twee tegentreffers om de oren.

Tien minuten voor tijd legde Amoah de bal met zijn hoofd panklaar voor Kees Kwakman die de 2-0 binnen schoot. De 3-0 kreeg NAC in de schoot geworpen na een blunder van doelman Robert Zwinkels. Lurling was zo alert een uittrap van de keeper te blokkeren en Amoah kon simpel de bal in het lege doel deponeren.