NAC praat met beoogde aanwinsten Drost en Kwakman

NAC Breda gaat dinsdag een eerste gesprek met Kees Kwakman (foto) voeren. De Brabanders hopen hem te kunnen verleiden tot een terugkeer naar het Rat Verleghstadion, waar hij tussen 2007 en 2010 ook al speelde.

NAC praat met beoogde aanwinsten Drost en Kwakman

Kwakman heeft een aflopend contract bij FC Groningen. Met die club had de verdediger maandag een onderhoud. Manager technische zaken Henk Veldmate van de noorderlingen bevestigt dit. Hij spreekt van 'een open gesprek'.

Veldmate: 'We hebben afgesproken dat we elkaar snel duidelijkheid geven over wat we met elkaar willen. Door de sportieve tegenslagen en de invulling van de technische staf hebben we meerdere zaken on hold gezet.'

De verwachting is dat de wegen van FC Groningen en Kwakman zullen scheiden. De routinier heeft wel oren naar NAC, dat na deze jaargang mogelijk de huidige centrale defensie kwijtraakt.

Het contract met Kees Luijckx, die een driejarige aanbieding in beraad heeft, loopt af. De verbintenis van Eric Botteghin loopt nog een jaar door, maar de Braziliaan wordt begeerd door onder meer SC Heerenveen. Aangezien Botteghin niet wil bijtekenen, zou NAC hem het liefst deze zomer verkopen.

Om die reden voerde technisch directeur Jeffrey van As vorige week ook een gesprek met Henrico Drost, nu spelend voor RKC Waalwijk. Van As ziet in de 26-jarige verdediger eveneens een versterking. (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen