NAC na bijna tien uur eindelijk weer trefzeker in Breda

Reacties

NAC Breda pakte vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur (2-1) eindelijk weer eens drie punten in de Eredivisie. De Bredanaars maakten daarmee een einde aan twee negatieve reeksen. VI zet een aantal opmerkelijke feiten op een rij.

NAC na bijna tien uur eindelijk weer trefzeker in Breda

● Adnane Tighadouini maakte tegen Cambuur in de 64ste minuut het eerste NAC-doelpunt in Breda sinds 29 november 2014 (1-5 tegen FC Utrecht). Daarmee kwam er voor NAC een einde aan een reeks van 567 minuten zonder thuisgoal in de Eredivisie.

● NAC kwam voor het eerst na vijf thuiswedstrijden weer tot scoren in de Eredivisie, de langste reeks zonder goal in de clubhistorie. Voorafgaand aan het duel met Cambuur bleven de Bredanaars droog staan tegen achtereenvolgens SC Heerenveen (0-2), Feyenoord (0-1), Willem II (0-0), PSV (0-2) en Vitesse (0-1).

● NAC maakte een einde aan een reeks van acht opeenvolgende competitieduels zonder winst. De laatste overwinning in de Eredivisie stamde van 6 december 2014 (0-1 op bezoek bij... Cambuur).

● NAC beëindigde ook een reeks van negen thuisduels op rij zonder winst (G2, V7). Dat was de op twee na slechtste thuisreeks van NAC in de Eredivisie. Alleen in de seizoenen 1998/99 (elf duels) en 2004/05 (tien) bleven de Brabanders nóg langer zonder winstop eigen veld.

● NAC-verdediger Joeri de Kamps incasseerde vroeg in de tweede helft zijn elfde gele kaart van het seizoen. Daarmee is hij nog maar één gele prent verwijderd van het Eredivisierecord van Guy Ramos, die in de jaargang 2011/12 liefst twaalf keer geel kreeg als speler van RKC Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.