NAC heeft ex-Arsenal-talent en Montenegrijn op proef

Reacties

NAC Breda heeft vanaf vrijdag twee verdedigers op proef. Trainer Nebosja Gudelj verwelkomde Cedric Evina en Danilo Sarkic op het trainingsveld van de Eredivisieclub.

NAC heeft ex-Arsenal-talent en Montenegrijn op proef

Evina (foto) is een 22-jarige linksback, die sinds 2011 uitkomt voor het Engelse Charlton Athletic waar zijn contract komende zomer afloopt. De Kameroener, die ook de Engelse en Franse nationaliteit heeft, trad al op negenjarige leeftijd toe tot de jeugdopleiding van Arsenal, maar kwam nooit in actie in de hoofdmacht van de Londense club. Dit seizoen speelde hij slechts twaalf wedstrijden voor Charlton, dat in het Championship uitkomt.

De drie jaar jongere Sarkic is een in Londen geboren Montenegrijn die de jeugdopleiding van het Franse FC Sochaux doorliep en al meerdere malen voor de nationale jeugdteams van Montenegro uitkwam. Hij stond recentelijk onder contract bij het Belgische SV Zulte Waregem, waar hij echter nooit aan spelen toekwam. Sarkic en zijn manager hebben nauwe banden met Anderlecht, de club waar NAC-directeur Graeme Rutjes tussen 1990 en 1996 speelde.

NAC kan voor komend seizoen wel wat nieuwe aanwinsten gebruiken, want een hele reeks keert na de zomer niet terug, onder wie Tim Gilissen, Anouar Hadouir en Danny Verbeek. NAC wil wel graag verder met Stipe Perica (gehuurd van Chelsea), Rydell Poepon (gehuurd van ADO Den Haag) en Jordy Buijs, die een aflopende verbintenis heeft. Joey Suk mag wegens een gebrek aan speeltijd verhuurd worden wanneer hij zelf aangeeft tijdelijk te willen vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.