NAC haalt trainer en technisch manager

Reacties

NAC Breda gaat op korte termijn een nieuwe trainer én technisch manager aanstellen. Ze zullen samen de taken van Robert Maaskant waarnemen, die dinsdagavond werd ontslagen. Hij combineerde beide functies in het Rat Verlegh Stadion.

NAC haalt trainer en technisch manager

NAC denkt de nieuwkomers te kunnen bekostigen uit de lopende begroting en derhalve geen beroep hoeft te doen op de financiers van de Bredase club. De nummer zes uit de Jupiler League heeft nog een financiële buffer. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de club veel meer seizoenkaarten (circa  10.500) verkocht dan was begroot.

De Bredase directie heeft haar spelers een spreekverbod opgelegd wat betreft de nasleep van het vertrek van Maaskant. Slechts aanvoerder Michael Dingsdag en Jelle ten Rouwelaar mogen de pers te woord staan. De twee routiniers passen er evenwel voor om inhoudelijk aan te geven waarom zij dinsdagavond een negatief oordeel gaven aan de rvc over het functioneren van de Schiedammer, die afgelopen januari in dienst trad bij NAC.

In werkelijkheid beklaagden zij zich bij de rvc over het gebrek aan idee dat de coach zou hebben, dat er geen plan was. Bovendien vormde de houding van Maaskant voor hen een doorn in het oog. De coach botste dit seizoen onder anderen al met Ronnie Stam, Joeri de Kamps en onlangs nog met Ten Rouwelaar. 

Inmiddels zijn de eerste sollicitaties voor het hoofdtrainerschap al binnengedruppeld bij NAC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.