NAC Breda volgend slachtoffer van SC Heerenveen

SC Heerenveen gaf de prachtige start van 2012 een vervolg. Een doelpunt van Filip Djuricic was genoeg om ten koste van NAC Breda de zesde zege op rij te boeken (1-0).

NAC Breda heeft dit seizoen op vreemde bodem weinig potten kunnen breken. Ook bij SC Heerenveen bleef de ploeg van trainer John Karelse met lege handen, waardoor de oogst na elf uitduels blijft steken op vier punten.

Heerenveen bood NAC de kans het Abe Lenstra Stadion met een punt te verlaten. De Brabanders kregen mogelijkheden om de kleine achterstand goed te maken. Onder anderen Ömer Bayram en Jeffrey Sarpong waren in de tweede helft dicht bij een doelpunt.

De Friese thuisclub verzuimde de wedstrijd voortijdig te beslissen. Met name in de eerste helft was de thuisploeg heer en meester. Het doelpunt van Filip Djuricic was fraai door het voorbereidende werk van Rajiv Van La Parra en Bas Dost, maar tegelijkertijd ook een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

SC Heerenveen liet ook na rust de beste kansen onbenut laten. NAC liet zich wel meer gelden, maar de Friese nummer drie van de Eredivisie was onder anderen via Jeffrey Gouweleeuw en Michel Breuer dichtbij een tweede treffer. Ook topscorer Dost en Luciano Narsingh passeerden NAC-sluitpost Jelle ten Rouwelaar niet.

De onzorgvuldige afronding bleef zonder gevolgen voor SC Heerenveen. De treffer van Djuricic was voldoende om NAC Breda met lege handen naar huis te sturen. De Friezen verkleinden door de zege de achterstand op de koplopers PSV en AZ tot twee punten. Foto: VI Images