NAC Breda koploper in 2013, Twente in degradatiezone

Het huidige kalenderjaar kent alweer zes speelrondes, wat een verrassende ranglijst weergeeft. Zo staat NAC Breda, dat in de eerste seizoenshelft dramatisch heeft gepresteerd, na zes wedstrijden bovenaan de Eredivisie. FC Twente moet het doen met de zestiende plaats. De Bredanaars verloren pas één wedstrijd (ADO Den Haag, 2-1) maar boekten ook knappe zeges. Zo werd RKC Waalwijk met 0-4 aan de kant gezet, terwijl AZ afgelopen weekend in eigen huis met 0-1 ten onder ging.

NAC Breda koploper in 2013, Twente in degradatiezone

Hoe goed het nieuwe jaar bij de ploeg van trainer Nebosja Gudelj (foto) het in 2013 doet, zo teleurstellend staat FC Twente ervoor. De Tukkers, die er nog niet in slaagden een overwinning te boeken, staan over de afgelopen zes wedstrijden op de zestiende plaats. Zaterdag verloor de huidige nummer van vijf van de Eredivisie met 2-1 bij SC Heerenveen.

Ook PSV, momenteel lijstaanvoerder in Nederland, staat op een verrassende positie. Het elftal van Dick Advocaat won drie keer, verloor tweemaal en speelde één keer gelijk, waardoor het virtueel vijfde staat.

NEC en FC Utrecht zullen ook van plan zijn de huidige reeks door te zetten: de ploegen bezetten over de laatste zes wedstrijden respectievelijk de derde en de tweede positie van de Eredivisie. Feyenoord en Ajax, momenteel derde en tweede, zijn respectievelijk terug te vinden op plaats zeven en vier.

Voor Twente wordt het overigens een lastige opgave om de komende weken omhoog te klimmen, aangezien de wedstrijden tegen Ajax en Vitesse op het programma staan. (Ramon Min & Joost Hofman).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen